Wednesday, June 27, 2007

Lecture #7 : Η χρησιμότητα της Πρασινάδας.

Παρόλο που αρκετός κόσμος γνωρίζει πλέον την ύπαρξη της πρασινάδας, λίγοι εκτιμούν τα οφέλη που η παρουσία μίας ή περισσοτέρων «πρασινάδων» μπορεί να προσφέρει στο αρσενικό που κάνει attack. Οι πρασινάδες αντιμετωπίζονται από πολλούς ως αναγκαίο κακό ( φίλες που το πιπίνι που γουστάρεις έφερε μαζί του, άσχημη συνεργάτιδα του MILF που σου αρέσει, πληκτικές φίλες που έσυρες μαζί για να μην δείχνεις μόνος κτλ κτλ). Αντιμετωπίζονται ως άσχημοι και χωρίς ενδιαφέρον δορυφόροι του στόχου που σε απασχολεί. Ως περιβάλλον που σε ενοχλεί αλλά πρέπει να το κρύψεις για να μην χάσεις ΕΒΕ. Αυτό είναι λάθος. Ο πρωταθλητής ξέρει να προσαρμόζεται σε κάθε περιβάλλον και να χρησιμοποιεί τα πάντα υπέρ του.
Δεν υπάρχει scenario όπου οι πρασινάδες να μην μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σου. Αν τις έχεις φέρει ο ίδιος σε κάποιον χώρο, τότε τον κύριο ρόλο τους τον έχουν παίξει από την στιγμή που μπήκες στο club, δεν έφαγες πόρτα, και έκανες μία αναγνωριστική βόλτα με αυτές από πίσω σου σαν αθόρυβη φρουρά. Αν κάνεις engage τους στόχους σου όμως οι πρασινάδες μπορούν να εξακολουθήσουν να είναι χρήσιμες σε πολλές περιπτώσεις. Μπορούν παραδείγματος χάριν να σε βοηθήσουν να ξεγλιστρήσεις από μία συζήτηση ή άβολη κατάσταση : «συγγνώμη, αλλά έχω παραμελήσει την παρέα μου. Θα επανέλθω σε λίγο». Έτσι όταν πρέπει να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου (δεν είναι δόκιμο να αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο σε ένα στόχο καθώς έτσι διακινδυνεύεις να δείξεις λιγούρι ενώ στην περίπτωση αποτυχίας δεν έχεις secondary objectives) μπορείς να εξακολουθείς να βρίσκεσαι δίπλα σε γυναίκες και να μιλάς δήθεν διασκεδάζοντας ενώ επεξεργάζεσαι τις επόμενες κινήσεις. Μην ξεχνάς ότι όταν έχεις λάβει την αποδοχή κάποιας γυναίκας δείχνεις πολύ πιο ελκυστικός στις υπόλοιπες, ενώ όσο πιο όμορφη είναι η πρασινάδα τόσο πιο πολύ ανεβάζεις το cashe σου. Αν πάλι δεν έχεις φέρει εσύ τις πρασινάδες αλλά είναι μαζί με κάποιον υποψήφιο στόχο εκμεταλλεύσου τες. Δώσε χρόνο σε αυτές και εντυπωσίασε τις με τα σίγουρα χαρτιά σου ( αστεία που σχεδόν πάντα λες και πιάνουν, εμπειρίες από ταξίδια κτλ κτλ.) Η πρασινάδα σχεδόν πάντα παίζει ρόλο κομπάρσου επομένως είναι πολύ πιο εύκολο να την εντυπωσιάσεις. Επιπλέον, όντας παραμελημένη θα είναι πολύ πιο δεκτική σε ότι και αν συζητήσεις. Εκτός αυτού αφιερώνοντας χρόνο σε κάποια πρασινάδα εν μέσω ενός attack «αγνοείς» προσωρινά τον στόχο ο οποίος αναρωτιέται τι κάνεις και δεν είσαι εκεί για να της την πέσεις. Τέλος αν καταφέρεις να κάνεις μία πρασινάδα να σε γουστάρει έμμεσα κερδίζεις ΕΒΕ και για τον στόχο σου καθότι μία γυναίκα πάντα θα δείξει ενδιαφέρον για κάποιον που οι άλλες δείχνουν να ενδιαφέρονται.
Αν όμως δεν φέρεις πρασινάδες μαζί σου και οι στόχοι δεν έχουν μαζί τους πρασινάδες (δηλαδή είναι μαζί με κάποια εξίσου ασύλληπτη φίλη ή με αντροπαρέα) φρόντισε να δημιουργήσεις εκείνη την στιγμή πρασινάδες. Κινήσου αθόρυβα προς κάποιες αδιάφορες εμφανισιακά. Θα είναι πολύ εύκολο στο να τις προσεγγίσεις (καθότι παραμελημένες θα έχουν πολύ χαμηλά τον πήχη). Κατόπιν θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κατά συνείδηση: Θα μπορείς να αποτραβηχτείς όποτε χρειάζεσαι ανασύνταξη σε αυτές ενώ αργότερα να τις συστήσεις στην αντροπαρέα που έχει τον στόχο σου. Έτσι, «ανοίγεις» το παιχνίδι. Θα υπάρχουν περισσότεροι περισπασμοί για τους άλλους επίδοξους attackers της παρέας που αποσκοπούν στον στόχο σου ενώ εσύ θα το παίξεις και κοινωνικός.

Bottom line: Οι πρασινάδες είναι πάντα χρήσιμες. Έχε τις λοιπόν πάντα μαζί σου και κράτα τες χαρούμενες. Το ότι έχουν «υποστηρικτικό» ρόλο στην εκάστοτε «εκστρατεία» σου δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι και το κλειδί σε ποικίλες περιπτώσεις.

23 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Η προφητεία του Πορφύριου...
...για το τι θα συμβεί στον Χριστόδουλο
,
Στους εκκλησιαστικούς κύκλους αυτές τις ημέρες άρχισαν να θυμούνται διάφοροι μια ξεχασμένη "προφητεία" που αποδίδεται σε έναν μοναχό που ήταν πολύ γνωστός. Τον Πορφύριο Καυσοκαλυβίτη (φωτογραφία) που έζησε μέχρι το 1991.
Σύμφωνα με όσα λένε, ο Πορφύριος είχε πει ότι ο διάδοχος του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα φέρει πολλά κακά στην Εκκλησία της Ελλάδος και ότι μέσα στο δέκατο έτος από την άνοδό του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο θα αντιμετωπίσει μια μεγάλη περιπέτεια υγείας από την οποία δεν θα βγει νικητής. (Ο Χριστόδουλος εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος στις 28 Απριλίου 1998).

Anonymous said...

Αποκλείστηκε η μεταμόσχευση...
...λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης από τον διπλό καρκίνο

. Ένα χρόνο ζωής δίνουν οι γιατροί στις περιπτώσεις καρκίνου του ήπατος που έχει ο Αρχιεπίσκοπος, όπως γράψαμε (πατήστε εδώ), αλλά νεότερες πληροφορίες λένε ότι τα πράγματα είναι σοβαρότερα. Η κατάσταση είναι από ιατρικής πλευράς τόσο επιβαρημένη, λόγω του διπλού καρκίνου, που οι γιατροί αποκλείουν τη δυνατότητα επέμβασης για μεταμόσχευση ήπατος, παρά τα όσα λέγονται στις επίσημες δηλώσεις.

Anonymous said...

Εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων
Το Σάββατο, 30 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην Αθήνα το έκτακτο εκλογικό συνέδριο -με τη συμμετοχή φίλων και υποστηρικτών της προσπάθειας- των Οικολόγων Πράσινων που αποφάσισαν να κατέβουν αυτόνομα μετά το ναυάγιο των συζητήσεων με τον Συνασπισμό. Οπως δηλώνουν, το εγχείρημα να συμμετάσχουν στις επόμενες εθνικές εκλογές της χώρας μας "θα έχει επιτυχία μόνο με την υποστήριξη όλων όσων πιστεύουν ότι είναι χρήσιμη η παρουσία των οικολογικών ιδεών και προτάσεων στην κοινωνία αλλά και στους πολιτικούς θεσμούς".

Anonymous said...

Αρρώστησε από το πολύ φαί. Κι άλλοι πεθαίνουν απ τη πείνα..

Anonymous said...

Ποτε θα φερουν καμμια εικονα
θαυματουργη να τον κανουν καλα ?

Anonymous said...

Θα παρακαλούσα να μην γράφονται άσχετα με το θέμα μηνύματα. Σε όποιον δεν αρέσει η θεματολογία του παρόντος blog μπορεί απλά να το προσπεράσει...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

This blog was spammed by virus....

Anonymous said...

Τον πόνεσα!

Από την πρώτη μέρα που ανέβηκε στον θρόνο, ήμουν σκληρός επικριτής του. Τον θεωρούσα επικίνδυνο για την πολιτική μας ζωή, έτσι που είχε εντελώς απεμπολήσει την πνευματική του αποστολή, την χριστιανική του ταπεινότητα και είχε αναδειχθεί σε ηγετική μορφή της ελληνικής ακροδεξιάς.

Και ξαφνικά…

Συνταράχτηκα. Πώς θα αντιμετωπίσει αυτός, ο άκρατος νάρκισσος, ο λαμπερός σταρ των καναλιών, μία τέτοια δοκιμασία;

Απολείπειν ο Θεός Χριστόδουλον…

Θα θυμηθεί την διδασκαλία που γνώριζε και διέδιδε – αλλά σπάνια ακολούθησε; Θα επιστρέψει στις βασικές αξίες της «επί του όρους ομιλίας»;

- μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών έστιν η βασιλεία των ουρανών
- μακάριοι οι πενθούντες, ότι αυτοί παρακληθήσονται
- μακάριοι οι πραείς, ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην
- μακάριοι οι πεινώντες και διψώντες την δικαιοσύνην, ότι αυτοί χορτασθήσονται
- μακάριοι οι ελεήμονες, ότι αυτοί ελεηθήσονται
- μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται…

Και ίσως αναλογιστεί αυτά που είπε σε μία ομιλία του (Ζάππειο, 20-12-2001): «Η επί του όρους ομιλία μας διδάσκει ότι δεν μπορείς να μιλάς, παρά μόνον σκυμμένος. Αν δεν είσαι σκυμμένος όλος επάνω στο πρόβλημα του άλλου, ο λόγος σου είναι κούφιος, είναι “χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον”».

Τώρα η λιμουζίνα Phaeton και τα Four Season’s είναι μακριά, πολύ μακριά. Τα χειροκροτήματα στις εκκλησίες (που δεν είχαν ξανακούσει τέτοιον ήχο) απόηχος χλωμός.

Τώρα η γυμνή αλήθεια.

Την έχω ζήσει κι εγώ, όταν ντυμένος μόνο με κάτι σαν σάβανο, μπαίνεις και βγαίνεις στα χειρουργεία.

Από καρδιάς σου εύχομαι, Αρχιεπίσκοπε, καλή δύναμη.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

θα συμφωνήσω με το Νίκο Δήμου...εύχομαι περαστικά στον άνθρωπο Χριστόδουλο

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

poli logokrisia peftei se auto to blog...

Anonymous said...

agisilae den pas na kaneis kati xrisimo?

Anonymous said...

Γραφικό μπλογκ με γραφικά comments

Anonymous said...

O kathenas sas lei kai ti malakia tou. I ousia einai oti exete polu xrono na kapsete. Egw den exw prasinades alla thelw na gnwrisw. PWS?

Anonymous said...

me lipi mou vlepo megalo meros tou blog autou na katalamvanetai apo asheta sholia pano se diaforous 'ethnopateres'. Distihos eno oi perissoteroi sholiasmoi thematon mehri tora itane edos thematos kai proseferan ena extra insight stin psihi tou efapsia, kapoioi anideoi den ehoun ti na grapsoun kai kanoun copy paste themata ekklisiastikis eidisiografias! lipoumai pragmatika.

piso sto thema tis prasinadas, mesa apo dikes mou prosopikes ebeiries eho katalixei kai se mia ipokatigoria, auti tou saprofitou. einai sinithos i fili tou stohou, tous opoious disitihos mono me thauma tous apohorizetai o en dunami efapsias. To saprofito einai to adistiho tou efapsia-haramofai alla se thiliko. Sinithos ean kanei to lathos enas efapsias na kanei prosegisi stohou meso tis parevriskomenis filis tou target kai den ehei ipopsiastei tin idiotita tou saprofitou, tote kataligei distihos stis perikoklades tis. I gunaikia fisi, perissotero ktitiki apo tin adriki opos oloi xeroume, tha dosei tin othisi sto saprofito na kopsei kathe idous epikoinonia metaxi efapsia kai target pros idion ofelos. Enas tropos gia na apofigete ta saprofita einai o epithetikos efapsismos touS. Sinithos perimenoun kati ligotero dunamiko apo to thirama tous opote kai pleon istera apo diafores efapsistikes prosvoles sas ehoun hasei kathe endiaferon. Me ton tropo auto den hriazetai na prospoiitheite oti eiste gay oste na apofigete to saprofito. Me alla logia katharizei omala to paidio kai iparhei horos kai hronos akoma na erthete adimetopoi me ton arhiko stoho.

Anonymous said...

aggle egrapses!

Anonymous said...

saprofita? pas kala?