Friday, May 25, 2007

LECTURE #1 : Οι Ορισμοί

Δεν υπάρχει κανένα νόημα για εισαγωγές. Οι εισαγωγές είναι για να κερδίσεις χρόνο ή για να κάνεις εντύπωση. Εμείς θέλουμε αποτελέσματα. Παρακάτω κάποιοι όροι που κυκλοφορούν ελεύθεροι στον ελληνικό χώρο αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν να τους χειρίζονται επιδέξια:


  • Εφαψίας: Ετυμολογικά είναι όρος συναφής με το ρήμα εφάπτομαι. Είναι ο τύπος ο οποίος βρίσκει ηδονή με το να ακουμπάει απαλά και διακριτικά το αντικείμενο του πόθου του, εντείνοντας σταδιακά τον βαθμό του “εφαψισμού”. Εφαψίες μπορείτε να βρείτε παντού, στο μετρό, τα μπαρ, την παραλία ή στο μάθημα στο πανεπιστήμιο. Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν οι εκπαιδευμένοι εφαψίες, οι οποίοι κάνουν χειρονακτικά αστειάκια αποσκοπώντας σε μία αγκαλίτσα ή ένα χαδάκι. Ο εφαψίας θα κάνει τα πάντα για την επαφή. Αγαπά ιδιαίτερα τους στενούς χώρους. Εάν είναι απρόσεκτος, μπορείτε να διακρίνετε στο πρόσωπό του ένα αμυδρό χαμόγελο το οποίο σχηματίζεται την ώρα που εφαψίζει.

  • Καθαρόαιμο: Χαρακτηρίζει θηλυκά ανεξαρτήτως ηλικίας τα οποία παραείναι σκυλιά για να τα αποκαλέσεις σκυλιά. Παρεμφερείς εκφράσεις είναι το εμβολιασμένο ή το λυσσασμένο ανάλογα με την περίπτωση. Τα συναντάς παντού, αλλά ο χώρος τους είναι κυρίως σε νυχτερινά κέντρα με έμφαση στην λαϊκή ελληνική μουσική.
(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται και χρησιμοποιείται.)

  • Metrosexual: Είναι το αρσενικό το οποίο ενώ αρέσκεται στο να κάνει έρωτα με γυναίκες, έχει μία έντονη θηλυκή πλευρά την οποία του αρέσει να τονίζει. Μπορεί να κυκλοφορεί με τσάντα (αν έχει «πουγκάκι» τότε είναι gay) ή να βάφει ελαφρά τα μάτια του. Πίνει συνήθως ποτήρι με κρασί ή τζιν τόνικ. Όνειρο του κάθε metrosexual είναι να συγκατοικήσει με κάποιον καθαρό φίλο του σε κάποιο loft στο κέντρο- Ναι το ξέρω ότι στην Αθήνα είναι πολύ λίγα τα lofts - Όχι συνεχίζει σαν σωστός metrosexual να ψάχνει.

Προσοχή, κάποιος φίλος ή γνωστός μπορεί να είναι metrosexual αλλά να μην θέλει να το ξέρει. Ignorance is bliss. Σεβαστείτε το.


  • Moon: Πιθανότητα προέρχεται από την νεοελληνική λέξη που χαρακτηρίζει το αιδείο (για λόγους σεβασμού προς το γυναικείο φύλο δεν θα την αναφέρουμε). Είναι όρος που χρησιμοποιείται με casual τρόπο πχ : «Moons θα έχει ή θα βρούμε εκεί?», «είναι μέρος με πολλά Μοοns».
(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται καi χρησιμοποιείται.)

  • MILF: Ξεκίνησε από γνωστή αμερικάνικη ταινία και σημαίνει Mother I’ d like to fuck. Αναφέρεται σε γυναίκες άνω των 30 οι οποίες είναι ή δείχνουν με μητέρες. Εάν κάποια είναι κάτω των 30 αλλά δείχνει ή είναι μητέρα τότε ανήκει στην οικογένεια των MILF. Εάν κάποιο MILF είναι γλυκό μπορεί να ακούσετε και τον όρο Milfaki. Εάν έχει έντονα σωματικά προσόντα, τότε ενδέχεται να ακούσετε το Milfara.

Προσοχή, παρόλο που κάποιος φίλος μπορεί να έχει μαμά MILF, η αναφορά σε κάτι τέτοιο πιθανότατα θα βάλει άδοξο τέλος στην φιλία σας. Εάν κάνετε «έρωτα» μαζί της, μην το πείτε στον φίλο σας. Ignorance is bliss.

(Δεν μας αρέσει αυτός ο όρος καθώς μειώνει τις γυναίκες παρόλαυτα ο κοινωνικός ρεαλισμός μας επιβάλει να τον αναγνωρίσουμε και κατ’ επέκτασιν να τον αναφέρουμε αφού υφίσταται και χρησιμοποιείται.)


  • Abort/Eject: Όρος που έχει τις ρίζες του στις πολεμικές ταινίες και αναφερόταν στην ματαίωση κάποιας αποστολής ή κάποιου στόχου. Στην σύγχρονη Αθήνα χρησιμοποιείται όταν κάποιο ”attack”(βλέπε παρακάτω) διαφαίνεται ανεπιτυχές ή προέκυψαν νέα δεδομένα τα οποία επιβάλλουν την ματαίωση του ”attack”. Κλασσικές περιπτώσεις είναι όταν κάποιος προκειται να φάει ή ήδη έφαγε απόρριψη, ή όταν εντοπίζεται ο σύντροφος σας ή γνωστός του συντρόφου σας σε μέρος όπου εσείς κάνατε attack σε τρίτα πρόσωπα.

  • Attack: Στα αγγλικά σημαίνει επίθεση. Στα ελληνικά το ίδιο αλλά αναφέρεται στο καμάκι. (για το τι είναι το καμάκι ρωτήστε κάποιον μεγαλύτερο σε ηλικία).

  • Ξημερωξενέρα: Όρος που χαρακτηρίζει το απροσδιόριστο αυτό συναίσθημα που σε καταλαμβάνει όταν βγαίνεις από κάποιον χώρο διασκέδασης και ο ήλιος έχει ήδη ανατείλει. Δεν σε απασχολεί ιδιαίτερα όταν έχεις φύγει με όμορφη παρέα που υπόσχεται συνέχεια (ναι για sex μιλάμε) ή όταν παραείσαι λιώμα για να διαχωρίσεις τη μέρα από τη νύχτα.

  • Conversation stimulator: Η πρώτη ατάκα με την οποία ξεκινάει μία συζήτηση, ενδεχομένως κάποιο "attack":

  • Καλυνηχτάκιας: Επειδή τείνει να γίνει μάστιγα, θα αφιερώσουμε ξεχωριστό lecture για τον όρο.

  • Κάγκουρας: Επειδή χρίζει πολύ περισσότερου σεβασμού από έναν απλό ορισμό θα αφιερώσουμε ξεχωριστό lecture για τον όρο.

11 comments:

Unknown said...

καλο ως concept, αλλα ειναι στο όριο της life-style γραφικότητας, τύπου περιοδικών Κωστόπουλου

Anonymous said...

oraia ola afta, alla esena ti se kanei afthedia sta themata afta?

Anonymous said...

egw apla nomizw oti me wraio tropo perigrafei kapoies katastaseis. Den eipe oti einai aftedia. Sunexise etsi!!XXX!!!

Anonymous said...

egw nomizw oti eisai falokratis kai den to paradexesai.

Anonymous said...

Egw giati niwthw asxima me merikes apo autes tis lekseis?

Anonymous said...

einai giati eisai asximi kai kobleksiki.

Anonymous said...

Giati,nomizeis oti mas apasxolei?File narkisse eimai sthn dia8esh sou gia o,ti xreiastei.To Blog einai apla anwtero ws idea.As to diadwsoume

Anonymous said...

Nana exeis kai internet sthn kouzina? :P

Narkisos said...

gouky, an ondws exeis ti diathesi, steile sto mail tou blog tis apopseis sou gia ta themata ta opoia etoimazoume:
a)ton kalinixtakia
b)ton kagoura
tha xaroume na se akousoume.

Unknown said...

Ποιά ακριβώς είναι η ιδέα αυτού του blog gouky? Να παίρνουμε lifestyle ντιρεκτίβες από κάποιον που αυτοαποκαλείται "narkisos"?

George Evelyn said...

Να συμληρώσω στον όρο "Abort/Eject" ότι πολύ συχνά κάποιος μπορεί να προβεί σε αυτή την κίνηση σε περίπτωση που πλησιάσει περισσότερο τον στόχο και έρθει αντιμέτωπος με διαφορετικά δεδομένα από αυτά που φανταζόταν:
α. είτε λόγω της απόστασης και του ομιχλώδους τοπίου που συνήθως επικρατεί στο πεδίο της μάχης
β. είτε λόγω συνειδητοποίησης ότι οι προσταγές του φίλου του να εφαψίσει ήταν βασισμένες σε υποκειμενικές αλήθειες (κοινώς το γούστο του φίλου του ήταν δραματικά χαμηλό ή ο φίλος βρισκόταν σε κατάσταση θολούρας)