Thursday, May 31, 2007

Lecture #2: Η ηθική του εφαψία.


Έφτασαν στο e-mail του site μερικά μηνύματα τα οποία αναφέρονταν στον εφαψία με δέος. Δεν ξέρω αν αυτό είναι θετικό ή όχι. Ξέρω όμως ότι ενώ τα vampires υπάρχουν μόνο στη σφαίρα της φαντασίας (αν πραγματικά το πιστεύετε σταματήστε να βλέπετε blade) οι εφαψίες υπάρχουν, είναι πολλοί και ζουν ανάμεσα μας. Μερικοί από εσάς ρωτήσατε ποια είναι η ηθική του μέσου εφαψία και τι φραγμούς βάζει στους εφαψισμούς του. Ο εφαψίας πρακτικά ΔΕΝ έχει ηθική. Του αρέσει να τρίβεται σε αγνώστους God damn it!!! Η μόνη ηθική που έχει, είναι η «μακιαβελική» ηθική που προτάσσει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ο εφαψίας ένα πράγμα θέλει από τη ζωή του και αυτό είναι να εφαψίζει.
Θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Θα ανεχτεί ώρες ατελείωτης συζήτησης επειδή απλά θα μπορεί να έχει τον αγκώνα του πάνω στην ανυποψίαστη ωμοπλάτη σας. Θα κάνει τον στοργικό. Θα καταλάβει. Θα βουρκώσει. Θα κεράσει ποτά.Θα συμφωνήσει με οτιδήποτε αρκεί να μπορεί να εφαψίσει.
Κάποιοι ίσως να βιαστούν να παρατηρήσουν ότι επειδή βάζει φραγμούς και δεν εφαψίζει ξεκάθαρα και προκλητικά ή μέχρι τέλους αυτό κρύβει μία (άρρωστη) ηθική. ΟΧΙ. Είναι η πρακτική υποχώρηση που πρέπει να κάνει. Αν εφαψίζει ανοικτά και ο κόσμος μάθει για αυτόν τότε δεν θα μπορεί να κρυφτεί και κατ’ επέκταση να εφαψίσει. Αυτό ισοδυναμεί με τον εφαψιστικό του θάνατο. Κάτι τέτοιο ο εφαψίας το γνωρίζει καλά και επομένως τηρεί κάποιους κανόνες που είναι προς το συμφέρον το δικό του. Αυτό δείχνει ενδεχομένως μία εγωιστική ηθική, το πιο αγνό και ειλικρινές είδος ηθικής που γνωρίζουμε. Παρόλαυτα από τη στιγμή που αδιαφορεί για τον άλλο και είναι διατεθειμένος να «πατήσει επί πτωμάτων» για να πετύχει το στόχο του δεν δύναται η στάση αυτή να χαρακτηριστεί από την φιλελεύθερη – ή καλύτερα egotistiki- ηθική αλλά παρά μόνο από τον φίλο Machiavelli.
Τέλος προς τον ανώνυμο φίλο που δήλωσε συγκινημένος ότι είναι ένας περήφανος εφαψίας έχουμε να ευχηθούμε καλή πρόοδο στη ζωή του και να προσέχει. It is a jungle out there.

6 comments:

Anonymous said...

Κάποιες περαιτέρω διευκρινίσεις για τον εφαψία...
Ο original εφαψίας δεν φοράει ποτέ εσώρουχα. Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να δράσει και να θέσει σε εφαρμογή τα κρυφά εφαψιστικά του σχέδια. Θα τον βρείτε συχνά να διασκεδάζει σε καλοκαιρινά μπαράκια/clubs με σήμα κατατεθέν το αεράτο-ανάλαφρο παντελόνι (κατά προτίμηση λινό) που το επιτρέπει να λικνίζεται αισθανόμενος τις εκκρεμοειδείς κινήσεις του πέους του. Κρατώντας στο ένα χέρι το ποτό κουνιέται απαλά στο ρυθμό της μελωδίας και προσεγγίζει εκστασιασμένος το επόμενο θύμα του, συνήθως από πίσω. Πρόκειται για τη στιγμή της εφαψιστικής κορύφωσης. Ο εφαψίας δεν αποζητά το σεξ παρα μόνον αυτές τις στιγμές αμοιβαίου εφαψιστικού χορού με το θύμα που ανυποψίαστα συμμετέχει...Όταν πλέον το καταλάβει είναι ήδη αργά και ο εφαψίας θα έχει ολοκληρώσει το έργο του.

Anonymous said...

XAXAXA. Sigoura eisai kai esu enas apo autous. Den eksigeitai alliws tetoia gnwsi tou thematos!! XAAxaxxa

Unknown said...

Καλά τα λέει ο ανώνυμος. Γιατί αν είναι να αρκεστούμε στην περιγραφή του Νάρκισσου, τότε οι μισοί Έλληνες είναι "εφαψίες".

Anonymous said...

Agapite Jay,

poso thathela i apopsi sou na einai alitheis. Dustuxws einai poloi perissoteroi apo oti nomizeis.
Xairomai pandws pou parakoloutheis to blog kai to stirizeis apo ta prwta tou vimata.

Narkisos said...

Λυπούμαστε που για αδιευκρίνιστους λόγους, κάποιος άγνωστος έκανε comment με το nickname "narkisos". Το παραπάνω comment δεν είναι από την διεύθυνση του site.
Η επίσημη θέση του site για τον εφαψία είναι ότι το μέγεθος του πληθυσμού τους είναι τέτοιο που καθιστά την ομάδα τους αναγνωρίσιμη και άξια σχολιασμού.

Anonymous said...

εγώ νομίζω ότι οι gays και οι metrosexuals είναι πιο πολλοί..